FMEA – Failure Modes and Effects Analysis (Analiza a Modurilor de Defectare si a Efectelor)

OBIECTIVE:

Cresterea competentei personalului prin intelegerea tehnicilor de analiza a riscului asociat proceselor si produselor: evaluarea severitatii producerii unui defect, a frecventei de aparitie a acestuia si a eficacitatii detectarii aparitiei defectului.

 

ALTE COMPETENTE:

Intelegerea si asimilarea unor notiuni legate de rezolvarea problemelor si managementul proiectelor: analiza 5 De ce, Ishikawa, planificarea actiunilor prin metoda PDCA.

 

CUI SE ADRESEAZA:

Personalului din functiile suport, al celui direct si indirect productiv precum si celor care participa la dezvoltarea si implementarea proiectelor.

 

CUNOSTINTE PREALABILE:

Notiuni de baza din domeniul managementului calitatii: capabilitatea proceselor, controlul statistic al proceselor, analiza sistemelor de masurare, managementul calitatii proiectelor, omologarea proceselor si a produselor, analiza de risc.

 

PROGRAM:

16 ore (10 ore teorie; 4 ore practica; 2 ore examinare).

Examinarea se face cu ajutorul unui chestionar tip grila iar participantilor li se vor acorda certificate de absolvire din partea Centrului de Formare Profesionala COMPA.

 

FORMATORI:

Formatori cerificati de catre Ministerul Educatiei Nationale si de catre TUV Rheinland in domeniul standardelor si instrumentelor calitatii, cu experienta de peste 10 ani  in managementul calitatii si al productiei din industria auto.

 

METODE SI RESURSE MATERIALE:

Metodele pedagogice utilizate: expunerea, demonstratia, dialogul, exercitii, studii de caz

 

» Formular inscriere

 


Informatii suplimentare se pot obtine la:
tel: 0269 239 400/ int 409 ;
e-mail: formare@compa.ro

Parteneri

partener-1
partener-7
partener-2
partener-9
partener-3
partener-13
partener-5
partener-12
partener-11
partener-4
partener-6
partener-10
partener-8