MSA – Analiza Sistemelor de Masurare (Measurement Systems Analysis)

OBIECTIVE:

Cresterea competentei personalului prin intelegerea tehnicilor prin care se evalueaza variabilitatea sistemelor de masurare: tehnici pentru analiza sistemelor de masurare pentru date continue si pentru date discrete. Intelegerea si evaluarea surselor de erori in sistemele de masurare.

 

ALTE COMPETENTE:

Intelegerea si asimilarea unor notiuni statistice de baza si a unor tehnici de analiza statistica: abatere standard, medie, mediana, mod, distributii statistice, metode de analiza a variatiei.

 

CUI SE ADRESEAZA:

Inginerilor de proces, inginerilor de calitate interna, inginerilor de calitate furnizori, inginerilor de calitate clienti, inginerilor care se ocupa cu proiectarea sculelor, dispozitivelor si verificatoarelor, inginerilor metrologi precum si personalului direct productiv.

 

CUNOSTINTE PREALABILE:

Notiuni de baza din domeniul managementului calitatii: capabilitatea proceselor, controlul statistic al proceselor, analiza sistemelor de masurare, managementul calitatii proiectelor, omologarea proceselor si a produselor, analiza de risc.

 

PROGRAM:

8 ore (4 ore teorie; 2 ore practica; 2 ore examinare)

Examinarea se face cu ajutorul unui chestionar tip grila iar participantilor li se vor acorda certificate de absolvire din partea Centrului de Formare COMPA.

Se recomanda folosirea de catre participanti a unui calculator (pentru maxim 2 persoane) care sa aiba instalat software-ul de analiza statistica Minitab

(Varianta demonstrativa valabila 30 de zile poate fi descarcata la http://www.minitab.com/en-us/).

Participantilor li se vor acorda certificate de absolvire din partea Centrului de Formare Profesionala COMPA.

 

FORMATORI:

Formatori certificati  de catre Ministerul Educatiei Nationale si de catre TUV Rheinland in domeniul standardelor si instrumentelor calitatii, cu experienta de peste 10 ani  in managementul calitatii si al productiei din industria auto.

 

METODE SI RESURSE MATERIALE:

Metodele pedagogice utilizate: expunerea, demonstratia, dialogul, exercitii, studii de caz

 

» Formular inscriere

 


Informatii suplimentare se pot obtine la:
tel: 0269 239 400/ int 409 ;
e-mail: formare@compa.ro

Parteneri

partener-1
partener-7
partener-2
partener-9
partener-3
partener-13
partener-5
partener-12
partener-11
partener-4
partener-6
partener-10
partener-8