proces17

Prelucrari prin aschiere pe CNC

Compa dispune de cele mai noi si moderne tehnologii de prelucrare prin aschiere, care constituie impreuna o platforma tehnica cu peste 400 de utilaje CNC.

Strunjiri

Compa executa piese strunjite pe CNC cu 2 si 3 axe (cu diam pina la 150mm) si prindere in universal sau in dispozitive de fixare specifice.

-strung CNC cu 3 AXE Gildemeister DMG CTX 310 Ecoline

-utilaje de prelucrare cu alimentare din bara ( diametre de 15, 25, 40 mm). Strunguri cu un universal si o turela (Mazak, Swing),

-strunguri cu doua universale si doua turele ( Emco, Mazak multiplex 6200 II)

  

-strunguri multiax cu 6 universale (Gildemeister).

-strunguri verticale cu comanda numerica monoax IVS 200M

frezare, gaurire, alezare, filetare

Compa dispune de centre de prelucrare CNC cu 3, 4 si 5axe, cu prelucrare orizontala sau verticala. Astfel se pot realiza procese de frezare, gaurire, alezare, filetare, prelucrari profile (utilaje Mazak, Spinner,Chiron, Okuma, DMG Gildemeister)


 

Precizia masinilor si dotarea cu scule de ultima generatie, adaptate special fiecarui tip de prelucrare, asigura un nivel de calitate ridicat pieselor uzinate. Astfel avem posibilitatea de a prelucra piese cu precizie de microni si rugozitati sub Ra0,8. Pentru verificarea acestor piese utilizam masini de control 3D –tip Zeiss, singurele care pot verifica piesele cu tolerante de microni.

Stabilitatea proceselor noastre asigura un nivel de capabilitate proces mai mare de 2 la omologarea proceselor (PPAP) si peste 1,67 in productia de serie.

gaurire adinca – lungimi de gaurire 100-150 mm si diametre intre 1,6-5,5mm (Mollart, Rene Clemont, TBT)

  

operatii de gaurire si montaj – celula robotizata.

brosare plana (20 to) – celule robotizate- alimentare /evacuare piese+ debavurare prin periere.

Danturari pinioane – max. modul 3, (Gleason-Pfauter)

De asemenea pe masini speciale de danturat Gleason Pfauter se realizeaza si redanturarea pieselor dupa tratament termic, in vederea eliminarii deformatiilor si realizarea de danturi precise.

Rectificarile

masini de rectificat rotund (Tachella , Studer)

masini de rectificat frontal de finitie si superfinitie (Supfina)

Nivelul de precizie dimensionala la rectificare, este de ordinul micronilor, ca de altfel si precizia de forma a pieselor (circularitate, cilindricitate, planeitate) iar in ceea ce priveste rugozitatea, adaptind regimurile de aschiere si sculele specifice fiecarui tip de prelucrare, putem realiza piese cu valori sub Ra 0,1.

Debavurare

Debavurarea pieselor se realizeaza prin diverse procedee

  • debavurare prin periere in celula robotizata (STEA)
  • debavurare in baie de ulei cu jet de ulei la presiune inalta-operatie robotizata,
  • debavurare electrochimica- tip ECM.

Canelare / filetare

Compa dispune de utilaje pentru realizarea de piese cu caneluri si filete, prin deformare plastica la rece (rulare) pe masini Profirol.

Ascutirea sculelor aschietoare

Intrucit Compa este specializata in prelucrari prin aschiere, dispune de un atelier specializat in ascutirea sculelor aschietoare – pe masini de reascutit scule Walter, precum si aparatuta optica specializata in verificarea si prereglarea sculelor.

2516

Parteneri

partener-1
partener-7
partener-2
partener-9
partener-3
partener-13
partener-5
partener-12
partener-11
partener-4
partener-6
partener-10
partener-8