De-a lungul celor 130 de ani de existenta, Compa a progresat in mod constant din punct de vedere tehnic si tehnologic, investind in permanenta in calitatea produselor si serviciilor sale. Compa se afla intre primele companii cu capital romanesc, prezente in top 100 al exportatorilor din Romania. Harta Compa acopera 23 de tari, de pe 3 continente, din care amintim: Franta, Germania, Statele Unite, Cehia, Slovacia, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, China si India.
Produsele Compa sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW, Kia. Compa a reusit sa impuna si sa transmita principiile profesionalismului, construind parteneriate puternice, de lunga durata, cu companii de prim rang din domeniul automotive si nu numai: Bosch, BOS, Continental, Dacia-Renault, Daikin, Delphi, DMG-MORI, Haulotte Group, Faurecia, Hendricson, Garrett – Advancing Motion, Hutchinson, Fuji-Kiko, Jtekt, Joyson Safety Systems, Schaeffler Group, ThyssenKrupp Bilstein, ZF, WILO, etc.
Principalele grupe de produse: componente pentru sisteme de injectie; lame, brate si prinderi pentru stergatoare de parbriz; cartere centrale, flanse si role pentru turbosuflante; pinioane pentru casete de directie; componente pentru coloane de directie; arcuri; piese stantate; piese forjate; transmisii cardanice; ansamble mecano-sudate; componente pentru instalatii de aer conditionat; echipamente industriale, matrite si scule.
Vanzarile si profitul companiei au urcat la maximul ultimilor ani, cifra de afaceri a companiei fiind de peste 162 mil €, din care exportul reprezinta mai mult de 75%.
Procesele de top aplicate in proiectele Compa, ce integreaza pe scara larga echipamente CNC asociate cu procedee de detectare a defectelor si cu metode statistice de control, permit garantarea constanta a calitatii. Utilizarea tehnologiilor moderne de prelucrare prin aschiere, utilizarea laserului pentru taieri sau control, acoperirile metalice sau peliculogene, tratamentele termice, celulele robotizate, tehnica controlului dimensional, asociate cu conceptul operational “lean”, fac din Compa o firma de succes cu rezultate remarcabile in ultimii ani.
Pentru managementul si exploatarea eficienta a platformelor tehnice s-au construit parteneriate pentru formarea profesionala. Spatiul franco-roman de formare in domeniul prelucrarilor mecanice pe MUCN, dedicat studentilor si elevilor din licee tehnologice, precum si cadrelor didactice, colaborarea cu universitatile tehnice, proiectele europene privind dezvoltarea competentelor, sunt eforturi de modernizare a formarii profesionale, care vor crea o baza solida pentru progresul companiei.