Centrul de Formare Profesionala COMPA, infiintat in anul 2005, asigura pregatirea resurselor umane pentru cresterea eficientei si eficacitatii organizationale, prentru cresterea nivelului de pregatire profesionala printr-o abordare “pe tot parcusul vietii”, in vederea mentinerii sau integrarii pe o piata a muncii moderna, flexibila si incluziva.
Partenerii COMPA implicati in crearea centrului:
- – Societatea REALMECA Franta
- – SC COMPA SA Sibiu
- – Ministerul Educatiei Nationale Franta
- –Ministerul Educatiei şi Cercetarii
România
Centrul dispune de o platforma tehnica dotata cu peste 20 de masini cu comanda numerica ultramoderne, echipate cu sisteme incorporate de gestiune a calitatii produselor. Dintre acestea, 2 centre verticale si 2 strunguri cu comanda numerica sunt special proiectate pentru procesul de invatare. Aceste echipamente sofisticate fac apel sistematic la noile tehnologii numerice asociate cu procesele de detectare a riscurilor si cu metodele statistice de gestiune a productiei. Centru dispune de asemenea de standuri pentru simulari si incercari, scule, dispozitive, verificatoare de ultima generatie specifice fiecarui domeniu de masurare (masini de masurat 2D, 3D, centrale de masurare, etc), echipamente IT. Toate acestea sunt utilizate pentru formarea de abilitati, deprinderi specifice meseriei sau postului. Cursurile se desfasoara in 10 sali echipate cu mijloacele necesare sustinerii unor prezentari moderne. Pregatirea teoretica si practica se desfasoara sub directa indrumare si supraveghere a formatorilor, specialisti COMPA, cu experienta in formarea adultilor. Ei pun la dispozitia cursantilor suport de curs, instructiuni, proceduri, documentatie tehnica, materiale de instruire, filme demonstrative, etc. Pentru dezvoltarea competentelor informatice este amenajata o sala de curs, care dispune de 20 calculatoare dotate cu softuri tehnice si conexiuni la internet.
Misiune:
- -Alinierea la cerintele standardelor europene de formare pentru: elevi / studenti / masteranzi (studii de specializare, cercetare, laboratoare, activitati practice);
- -Calificarea si reconversia profesionala (tehnician prelucrari mecanice, tehnician metrolog, operatori pentru masini cu comanda numerica, sculer- matriter, lacatus mecanic intretinere si reparatii, mecanic utilaje si instalatii in industrie, gauritor filetator, macaragiu, stivuitorist)
- -Promovarea “savoir-faire”-ului francez in materie de inginerie pedagogica si dezvoltarea relatiilor scoala – intreprindere
Obiective:
- -Reducerea perioadei de integrare a noilor angajat
- -Acumularea rapida de cunostinte si experienta
- -Comunicarea si lucrul în echipa
- -Cresterea performantei pregatirii practice
- -Stimularea capacitatii de luare a deciziilor in situatii inedite
- -Transmiterea participativa a cunostintelor
Beneficiari:
- -personal propriu
- -persoane de pe piata fortei de munca
- -someri
- -elevi/studenti/masteranzi/doctoranzi
Beneficii pentru resursele umane:
- -insusirea eficienta a cunostintelor teoretice
- -dezvoltarea competentelor generale tehnice si specializate, intr-un mediu real
- -stagii de practica efectuate pe platforme tehnice moderne
- -oportunitati pentru consiliere si orientare profesionala
- -suport pentru dezvoltarea profesionala – continuarea formarii
- -modelarea comportamentelor, responsabilizare